8 tips voor het schrijven van video marketing scripts

Google-domino

Je hebt een product of een dienst die je wilt promoten en je staat op het punt een script voor je marketing video te schrijven. Wij geven je 8 tips om dat goed te doen. Marketing video’s moeten zo goed mogelijk presteren als je je target publiek wilt bereiken. Marketing video’s promoten je product, je diensten, je brand en jouzelf, dus het is belangrijk dat je je video’s goed in elkaar zet. Elke keer weer.

Houd het simpel

Wat is de primaire boodschap die je wilt overbrengen? Bepaal wat die boodschap is en bouw de video daarom heen. Probeer dingen niet onnodig ingewikkeld te maken.

Grijp de aandacht van de kijker

Je hebt ongeveer 15 seconden om de aandacht van de kijker vast te grijpen voor hij weer weggaat, dus zorg ervoor dat de eerste momenten van je video aangrijpend zijn en uitnodigen tot interactie.

Spreek je publiek aan

Een goede marketing video geeft de kijker het gevoel dat je hem/haar individueel en direct aanspreekt. Bepaal, met dit gegeven in gedachten, wat je wilt dat je publiek denkt en hoe het zich moet voelen. De beste marketing video’s geven de kijker het gevoel dat het allemaal om hem draait, dat zijn/haar issues, ambities of verlangens op de een of andere manier aangesproken worden.

Gebruik spreektaal

Een van de beste manieren waarop je je kijkers als individuen kunt bereiken is door tegen ze te praten alsof je samen koffie drinkt. Je wilt dat de kijker gelooft dat je echt bent, authentiek, persoonlijk. Dat kun je in het echte leven natuurlijk wel zijn, maar dat komt niet altijd vanzelfsprekend ook goed over op camera.

Lees je script hardop voor

Het is essentieel dat je je script hardop voorleest om de scherpe kantjes eraf te halen voordat je op “record” drukt. Hoe we schrijven en hoe we spreken zijn twee verschillende dingen en als je contact met je kijkers wilt krijgen zal het z’n vruchten afwerpen als je je aanpak oefent.

Gebruik één aanpak

Het is verleidelijk te proberen zoveel mogelijk met je marketing video te doen. Maar het is beter geen sales pitch met een gebruikerservaring te combineren, of een overzicht van je brand met een instructievideo. Dit verwart de kijker alleen maar. Kies één stijl en houd daaraan vast. Je hebt nog genoeg mogelijkheden om andere soorten video’s te maken.

Eindig met een duidelijke Call to Action

Eindig je marketing video’s altijd met een duidelijke en bondige call to action. Denk over wat je wilt dat je kijker doet nadat hij je video gezien heeft. Misschien wil je dat hij je website bezoekt, zich abonneert op je videokanaal, een nieuwsletter downloadt, of de video liked of deelt. Geef een heldere suggestie van wat je wilt dat de kijker doet.

Maak het overtuigend

Je moet ervoor zorgen dat je kijkers zich betrokken en geëngageerd voelen door je video, dus het is goed om in te spelen op emotie om je boodschap over te brengen. Glimlach, wees warm en toegankelijk, zodat je kijker zich kan identificeren met jou en je brand. Als kijkers je zien als eerlijk en echt, resulteert dat in veel betere conversiecijfers.

Scroll naar boven