De 20 beste online marketingblogs

blog-template-foto

Het is geen geheim dat digitale marketing het online landschap aanzienlijk heeft veranderd. Naarmate nieuwe technologie wordt ontwikkeld moeten marketingstrategieën voortdurend groeien en evolueren om relevant te blijven.

De sleutel tot het leveren van de beste resultaten is om op de hoogte te blijven van de laatste updates en trends binnen ons vakgebied, dit kan door onder andere relevante blogs te lezen over online marketing. Om je hierbij te helpen hebben we de volgende lijst samengesteld met de 20 beste online marketingblogs om op de hoogte te blijven van het laatste online marketing nieuws en digitale trends.

MOZ

De blog van MOZ behandelt alle onderwerpen die te maken hebben met online marketing. De blog verzamelt experts uit de industrie die hun ervaringen, advies, inzichten en nog veel meer delen. Het is een van de bekendste platforms om het laatste nieuws over online marketing te ontvangen.

Content Marketing Institute

Het Content Marketing Institute is wereldwijd toonaangevend op het gebied van training in contentmarketing. Deze site geeft onder andere advies over onderwerpen zoals het opbouwen van publiek, metingen en algemeen nieuws uit de branche. Een echte must-read voor iedereen die op zoek is naar het beste advies op het gebied van content.

Search Engine Journal

Search Engine Journal wordt algemeen gezien als hét online platform over SEO. Deze website haalt nieuwsberichten vaak rechtstreeks uit Google en deelt daaropvolgend geavanceerde tips over zoekmachine marketing.

Search Engine Land

Search Engine Land omvat volledige aspecten van digitale marketing, reclame en promotietechnologie. Het bevat ook het laatste nieuws, trending topics en voorspellingen met dataprojecties. Ze publiceren blogs waarmee de lezer bruikbare inzichten kan krijgen om hun online marketinginspanningen te verbeteren.

Search Engine Roundtable

Search Engine Roundtable doet verslag van de meest interessante discussies die plaatsvinden in de wereld van zoekmachinemarketing. Deze website biedt een platform aan ervaren zoekmachine marketeers om details te geven over populaire onderwerpen die zowel beginners als professionals zullen informeren.

SEMRush Blog

De meesten kennen SEMRush als een van de beste online marketing tools van dit moment. Maar wist je dat SEMRUSH ook een uitstekende blog heeft? Ze geven nuttig advies over alles wat met online marketing te maken heeft, van het optimaliseren van websites tot strategieën voor het bouwen van links. Het helpt lezers ook om eventuele nieuwe algoritmewijzigingen te begrijpen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Search Engine Watch

Search Engine Watch biedt tips en informatie over alles wat met zoekmachines te maken heeft. Het bevat ook een analyse van de branche en biedt inzichten aan webmasters die proberen hun vindbaarheid te verbeteren.

Marketing Land

Marketing Land is een zusterpublicatie van Search Engine Land. Ze publiceren dagelijks berichten, waaronder baanbrekende verhalen, trends in de branche en tips en trucs over verschillende online marketing aspecten.

Neil Patel

Neil Patel beschikt over een niveau van marketingexpertise dat ongeëvenaard is door de meeste van de online marketing industrie. Als je op zoek bent naar bruikbare inzichten die je kunnen helpen de resultaten voor jouw online marketing te verbeteren is dit een absolute aanrader. De blogs op deze website bevatten leerzame informatie over vrijwel alle online marketing gerelateerde onderwerpen.

HubSpot

HubSpot is het marketingautomatiseringsbedrijf dat inbound marketing heeft uitgevonden. Inbound marketing is de bedrijfsstrategie om klanten aan te trekken door middel van waardevolle inhoud. Een groot deel van hun strategie is het creëren van waardevolle bloginhoud over bijna elk denkbaar onderwerp vanuit marketingoogpunt. Als gevolg hiervan wordt de blog van HubSpot dagelijks door miljoenen marketeers gelezen en is het een grote informatiebron voor iedereen die de meest geavanceerde strategieën wil leren.

Google Swarch Central Blog

Google Search Central Blog biedt nieuws van Google over alles wat te maken heeft met het crawlen en indexeren van websites. De informatie is meestal wat technischer dan sommige van de andere blogs in deze lijst. Als je beschikt over wat technische SEO-kennis is dit een platform waar je je helemaal kunt uitleven.

Crazy Egg’s The Daily Egg

Crazy Egg is een tool die heatmaps, scroll-kaarten en klikrapporten biedt om te laten zien hoe klanten reageren op verschillende website-elementen. De blog levert gegevens gestuurde inhoud, inclusief tips om de conversieratio van een site te verbeteren. Je vindt berichten over het ontwerpen van effectieve call-to-actions, het verbeteren van bestemmingspagina’s en het maken van wervende teksten.

Ahrefs Blog

De Ahrefs blog helpt marketingprofessionals om beter te worden in zoekmachine marketing. Hun expertise is nuttig voor zowel beginners als ervaren professionals met nuttige informatie over alles wat met online marketing te maken heeft. Hoewel er ook enkele blogs zijn waarin ze hun eigen producten promoten, gaat het gros van de berichten over het bieden van waarde aan marketeers met behulp van bewezen technieken.

Backlinko Blog

Backlinko is ontworpen om marketeers de strategieën en technieken te geven om hogere rankings te behalen. De blog richt zich dus uitsluitend op SEO om marketeers te helpen het organische zoekverkeer te verbeteren.

Convince and Convert

Convince and Convert wordt geprezen als de beste contentmarketingblog van dit moment. De blog bevat adviezen op het gebied van social media, contentmarketing, mond-tot-mondreclame en de klantbeleving. Veel van hun inhoud bevat zelfs sjablonen, zodat je de verstrekte aanbevelingen gemakkelijk kunt implementeren.

Unbounce

Als je ooit een landingspagina hebt moeten bouwen, is de kans groot dat je Unbounce kent. Ze bieden nuttige inzichten over de effectiviteit van bestemmingspagina’s en geven uitleg over leadgeneratie. Voor marketeers die meer uit hun uit hun website willen halen is Unbounce een aanrader.

Social Media Examiner

Social Media Examiner is ’s werelds grootste bron voor social-mediamarketing om merken te helpen beter in contact te komen met klanten en bekendheid te genereren. Hun inhoud omvat interviews met experts, origineel onderzoek en uitgebreide artikelen.

Yoast

Yoast raakt verschillende onderwerpen aan die verband houden met websites en e-commerce, zoals copywriting, technische SEO en website-analyses. Hun missie is om alle marketeers de kans te geven om te ranken in zoekmachines met wekelijkse tips over het verbeteren van usability, conversies en SEO.

Frankwatching

Frankwatching is hét online platform voor iedereen die zich bezighoudt met online marketing. Ze delen dagelijks blogs over marketing, communicatie, social media en tech-gerelateerde onderwerpen. Het unieke aan Frankwatching is dat ze podium bieden aan experts die hun kennis en ervaring kunnen delen via blogs, video’s en infographics.

Emerce

Op het online platform Emerce vind je alle nieuwe trends op het gebied van online marketing. De blogs die worden gedeeld zijn altijd up-to-date en informatief en bieden handvaten voor zowel beginners als professionals binnen de zoekmachine marketing.

Drijfveer Media blog

We konden natuurlijk niet over de beste online marketingblogs praten zonder hierbij onze eigen blog te promoten. Ons team deelt wekelijks meerdere blogs met diepgaande expertise over diverse online marketing onderwerpen. Wij hebben voor elk onderwerp een expert die graag zijn of haar kennis met je deelt, houd daarom onze blog in de gaten!

Scroll naar boven