Hoe kan je het aantal volgers op Instagram vergroten?

instagram-foto

Als je veel tijd hebt gestoken in het bedenken en maken van een Instagram post, hoop je natuurlijk op zoveel mogelijk likes en reacties. Als dit aantal tegenvalt, ga je op zoek naar een manier om meer volgers te krijgen. Maar hoe kan je dit bereiken zonder dat je zelf mensen moet gaan volgen? Er bestaat helaas geen handleiding hoe je het beste volgers kunt krijgen. Toch zijn er wel tactieken die je uit kunt proberen om je doelgroep te bereiken.

In deze blog delen wij vijf tips voor het krijgen van meer Instagram volgers.

1.      Optimaliseer de bio van jouw pagina

De bio van jouw Instagram pagina werkt als een soort visitekaartje van jouw bedrijf. In de bio staan gegevens die je ook op de homepagina van je website zou vermelden, namelijk wie je bent, wat het bedrijf doet en hoe ze jouw bedrijf kunnen vinden. Ook de foto op je profiel is onderdeel van het visitekaartje, zorg voor een duidelijk herkenbare afbeelding, bijvoorbeeld van je logo.

De bio van je bedrijf bestaat uit een limiet van 150 tekens. Hierin is het belangrijk om het volgende te vermelden:

  • Wat doet jouw bedrijf?
  • Wat is de persoonlijkheid van jouw merk?
  • Call to action à lees meer, ontdek nu, neem contact met ons op etc.
  • Een link naar jouw website. Je hebt hiervoor maar 1 mogelijkheid, dus houdt deze link up to date.
  • Je kunt ook kiezen voor een hashtag die goed bij jouw bedrijf past, dit is jouw branded hashtag.

2.      Betrek je volgers in de bijschriften

Onder de foto heb je de ruimte om een bijschrift te schrijven. Als je met de foto de aandacht van scrollende Instagram gebruikers hebt getrokken, kan je de aandacht door het juist bijschrift vasthouden. Door een bijschrift te gebruiken voeg je meer context toe aan de foto die je plaats. Voor het bijschrift kan je maximaal 2200 tekens gebruiken. Hierbij zijn de volgende aspecten van belang:

  • Zorg ervoor dat je gelijk de aandacht trekt
  • Maak gebruik van emoji’s om de tekst levendig te maken
  • Maak gebruik van spaties en opsommingstekens om de tekst overzichtelijk en leesbaar te houden
  • Stel een vraag aan het einde van de tekst, zorg ervoor dat volgers hierdoor betrokken raken bij jouw bericht. Op deze manier zullen ze onder jouw bericht reageren, waardoor andere mensen jouw bericht te zien zullen krijgen.

3.      Maak een goede planning voor het plaatsen

Alhoewel er geen regel is voor wanneer je het beste op Instagram een foto kunt plaatsen, is het wel handig om consistent te zijn. Je komt er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt, en wat de beste tijd is om jouw foto te plaatsen. Door de statistieken van Instagram in de gaten te houden, kan je bijhouden wanneer jouw volgers het meest actief zijn. Op dit moment zal de kans dat zij interactie hebben met jouw foto dus het grootst zijn.

4.      Gebruik de juiste hashtags

Een van de beste manieren om volgers te krijgen is door het gebruik van hashtags. Door hashtags te gebruiken zorg je ervoor dat de inhoud beter gevonden kan worden. Een hashtag op Instagram is vergelijkbaar met zoekwoorden op Google. Als mensen op de hashtag zoeken die jij gebruikt, kunnen ze op jouw Instagram pagina terechtkomen. Bij het zoeken naar een goede hashtag is het belangrijk om niet de meest populaire hashtags te kiezen.

Als je ziet dat er onder de hashtag #marketing al 100 miljoen berichten staan, is de kans natuurlijk erg klein dat mensen jouw bericht daartussen zullen vinden. Gebruik daarom minder populaire hashtags, maar zorg er wel voor dat de hashtags aansluiten bij jouw bericht. Je kunt in totaal 30 hashtags per bericht gebruiken, maar wij raden aan om het rond de 9 hashtags te houden. Zo zorg je niet voor een overvloed aan spam voor je volgers, maar kan je wel de juiste doelgroep bereiken. Als je op de juiste manier gebruik maakt van de hashtags, kan dit veel volgers opleveren.

5.      Vermeld influencers in jouw post

Er zijn tegenwoordig eindeloos veel influencers die ontzettend populair zijn op Instagram. Door deze influencers te benoemen in jouw posts, zal je merk extra veel aandacht krijgen. Zorg er wel voor dat de influencer betrekking heeft op jouw product of dienst, en ook content maken die vergelijkbaar is met jouw merk. Je kunt ook een samenwerking met een influencer aangaan, voor een extra grote boost op jouw volger aantal.

Het belangrijkste is om actief te blijven op Instagram. Hoe vaker je plaatst, hoe meer volgers je zult krijgen. Houd het wel bij maximaal 1 post per dag, zodat je de volgers niet vol spamt met foto’s.

Scroll naar boven