De meeste Facebook video’s worden bekeken zonder geluid

facebook

LittleThings en Mic, twee van de meest populaire kanalen op Facebook en samen goed voor meer dan 300 miljoen views per dag, melden dat verreweg het grootste gedeelte van hun video’s wordt bekeken met het geluid uitgeschakeld. Dat meldt Digiday. Meer dan 80% van de views is zonder geluid.

  • Marketeers spelen in op het feit dat mensen zonder geluid video kijken, bijvoorbeeld door tekst toe te voegen en ondertiteling in beeld te brengen. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat mensen de boodschap begrijpen, ook als het geluid uit staat.
  • Volgens het hoofd van MEC North America, Noah Mallin, is de mate waarin doelgroepen bereikt worden met video’s niet afhankelijk van geluid. De koopimpuls en de merkbekendheid worden niet beïnvloedt door de aan- of afwezigheid van geluid in video’s.

Video’s steeds belangrijker in marketing

Facebook heeft zich de laatste maanden geconcentreerd op video en heeft het mogelijk gemaakt voor merken, bedrijven en instellingen om meer content te creëren in de vorm van video, maar ook livestreams. Hoewel er veel zorgen zijn geuit over de stille autoplay-video’s op veel sociale media, zijn er ook merken die hier hun voordeel mee gedaan hebben. Op een creatieve manier kunnen gebruikers door middel van stille video’s betrokken worden.

Maar… Is een video zonder geluid wel effectief?

Toch is er veel onduidelijkheid over de effectiviteit van een video zonder geluid. Zo vraagt Facebook een betaling voor views van drie en tien seconden – maar komt de boodschap dan wel over op de kijker? Marketeers maken zich bovendien zorgen dat de kijker de video zonder geluid eigenlijk helemaal niet opmerkt.

Produceer speciaal voor sociale media

Het toevoegen van tekst en ondertiteling aan videocontent is altijd een goed idee. Dit wordt echter – met het oog op het zeer grote percentage stille video’s op Facebook – alleen nog maar belangrijker als je een video produceert speciaal voor marketingdoeleinden op dit sociale mediaplatform.

“Dat video’s onmiddellijk de aandacht moeten vangen, is een algemeen bekend feit,” zegt Gretchen Tibbits, het hoofd bedrijfsuitvoering bij LittleThings. “Wat we nu zien is dat het niet alleen cruciaal is dat een video in de eerste drie seconden aanspreekt, maar dat hij ook speciaal ontworpen moet worden om de aandacht van de kijker te trekken – zonder gebruik van geluid.”

Scroll naar boven