SEO-tips voor blogs

seo tips blog

Een blog is een sterke tool voor je zoekmachine optimalisatie. In onze blog corporate blogging lichten we toen waarom u zou moeten beginnen met een blog. Wanneer u al een blog heeft hebben we een aantal tips om het effect op de SEO te versterken.

1. Gebruik in-links

Net zoals ik u net verwijs naar een eerder geschreven blog over hetzelfde onderwerp, kunt u dit ook doen. U verwijst dan niet alleen de bezoeker naar relevante andere posts maar ook de zoekmachine attendeer je op meer berichten met dezelfde zoekwoorden.

2. Laat related posts zien

Met related posts werkt dit eigenlijk hetzelfde. Door onderaan de blog een lijst met andere aansluitende blogs te laten zien attendeer je zowel de bezoeker als de zoekmachine of andere blog met hetzelfde onderwerp. Zo kan google je blog dus sneller en vollediger indexeren.

3. Werk met categorieën

Door te werken met categorieën en blogs hieronder te plaatsen geef je heel duidelijk weer aan een zoekmachine welke artikelen vallen onder hetzelfde onderwerp/zoekwoord. Probeer de categorieën wel bewust te kiezen en te beperken tot maximaal tien verschillende categorieën.

4. Voeg Social sharing knoppen toe

Google houdt van links, en links kun je in de wereld helpen door mensen de blogs te laten delen via Social Sharing buttons. Als je lezers je artikelen delen op social media, dan zorgt dat voor meer links, Google gebruikt die ‘social signals’ als ranking factor in de resultatenpagina.

Scroll naar boven