Stagelopen bij Drijfveer Media: leerzaam en gezellig!

stage

Als erkend leerbedrijf biedt Drijfveer Media het hele jaar door stage- en werkervaringsplekken aan aan jong, ambitieus talent. Daarom stelde onze stagiair Marcel Wiersma zich tien maanden geleden in zijn voorstelblog aan jullie voor. Een aantal maanden later werd ook stagiaire Caroline van der Kam in ons team verwelkomd. Nu het schooljaar bijna ten einde loopt, zitten de stageperioden van Marcel en Caroline er ook bijna op. In deze blog blikken de twee hbo-studenten terug op hun stage bij Drijfveer Media.

Marcel: van kennen naar kunnen

“Mijn tienmaandenstage was mijn afstudeertraject van de studie Media & Entertainment Management (NHL Stenden, Leeuwarden). Tien maanden is een flinke periode voor een stage. Zelfs wanneer je ook een deel van je tijd besteed aan je afstudeerscriptie. Daarom zocht ik een stageplek waar ik veel allround werkervaring kon opdoen en veel aspecten van online marketing kon ontdekken. Zoals ik in mijn voorstelblog schreef, wilde ik vaardig worden door te doen. Je hebt als internetmarketeer namelijk te maken met veel softwaretools en online dashboards. Denk aan scans maken van linkprofielen, websiteverkeer analyseren, campagnes opzetten, en meer.

Overal zijn meerdere tools voor. Er is maar één manier om dit in de vingers te krijgen: door te doen. Drijfveer Media heeft mij een ongedwongen werksfeer, veel vertrouwen en veel zelfstandigheid geboden om me te ontwikkelen. Ik heb veel werkervaring opgedaan en bovendien mijn scriptieonderzoek binnen het bedrijf kunnen uitvoeren. Kortom, een erg fijne periode!”

Caroline: deze kennis zal altijd nuttig en relevant blijven

“Mijn stage bij Drijfveer Media was onderdeel van mijn derde jaar Bedrijfskunde op NHL Stenden. Deze stage wordt vanuit de opleiding getypeerd als een ‘meewerkstage’, en dat is ook precies wat ik heb gedaan. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden van SEO-tekstschrijven, webdesign en linkbuilding, kwamen er ook geregeld andere uitdagingen binnen. Hierdoor bleef het werk afwisselend en heb ik mij in vele onderdelen van online marketing ontwikkeld. Wat ik fijn vond aan mijn periode bij Drijfveer Media is dat je op een gegeven moment wordt behandeld als een gelijkwaardige medewerker. Je krijgt je eigen taken en verantwoordelijkheden, waarbij je veel wordt vertrouwd.

Hier heb ik erg veel motivatie uit gehaald. Na de vakantie zal ik beginnen aan de minor ‘Process Optimization with Respect for People’, wat goed aansluit bij de interne bedrijfsanalyse die ik bij Drijfveer Media heb uitgevoerd. Ondanks dat deze minor niet op online marketing is gericht, zal de kennis die ik bij Drijfveer Media heb opgedaan altijd nuttig en relevant blijven. Ben jij ook digitaal aangelegd en wil je meer leren over online marketing? Dan raad ik Drijfveer Media zeker aan.”

Een heel stuk wijzer

Als we Caroline en Marcel vragen naar hun overeenkomsten deze stage dan komt het woord ‘leercurve’ – en gezelligheid! – naar voren. Als een ware spons zogen ze informatie op en was geen leercurve te steil. Dat is dan ook te zien in de verschillende Google-certificaten die zij hebben behaald en de resultaten die zij voor klanten hebben gerealiseerd. Wij hebben Marcel en Caroline leren kennen als enthousiaste en leuke collega’s en laten ze gaan als betere tafeltennissers en meer ervaren online marketeers.

Scroll naar boven