Links naar je site afwijzen

4.8
5/5

98 beoordelingen

Slechte links naar jouw website verwijderen

Regelmatig krijgen wij de vraag of we willen controleren of een website slechte links heeft. Direct daarop komt dan de vraag hoe ze die kunnen verwijderen. Ons eerste advies is om de websites waar deze links staan aan te schrijven en te vragen om de link te verwijderen.

Maar Google heeft ook een tool om links ongeldig te laten verklaren voor het geval de webmaster geen gehoor geeft aan jouw verzoek.

De magische tool!

Wanneer een website handmatig wordt beïnvloed door onnatuurlijke links of wanneer er het vermoeden bestaat dat een dergelijke actie binnenkort zal plaatsvinden vanwege betaalde links of linkuitwisselingsprogramma's die in strijd zijn met de kwaliteitsrichtlijnen, wordt de eigenaar van de andere website gevraagd deze links te verwijderen. Indien het niet mogelijk is om deze links te laten verwijderen, worden de desbetreffende websites afgewezen met behulp van deze tool.

Hoe werkt de disavow tool?

Met de Google Disavow tool kan jij Google duidelijk maken welke backlinks je graag genegeerd wilt hebben. Je kunt hier het Google Disavow bestand uploaden met daarin alle links die je liever niet naar je website wilt. Een Google Disavow bestand is een .txt. Als je één link van een website verwijderd wilt hebben, dan plak je de directe link in het bestand.

Als je één link van een website verwijderd wilt hebben, dan plak je de directe link in het bestand. Als je alle links van een domein weg wilt hebben, dan zet je achter “domain:” de URL van de website. Hier kan je een bestand downloaden die je zelf verder kunt aanpassen.

Wanneer gebruik je het?

Het kan zijn dat jijzelf of een online marketingbureau voor 2010 ook meedeed aan de linkbuildingobsessie. Of dat jouw concurrentie externe bureaus inschakelt om slechte links naar jouw website te plaatsen met als doel de positie van je website in Google negatief te beïnvloeden. Google zegt zelf over de spammerige manier van linkbuilding: : “… we fight linkspam constantly with algorithms and by taking manual action”.

In sommige gevallen waarschuwt Google in de Search Console, maar daar kan je niet vanuitgaan. Alle reden dus om ook zelf regelmatig kritisch naar je backlinks te kijken.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Hier zijn we ook goed in...

  • Linkbuilding
  • Copywriting
  • Google Ads
  • Leadgeneratie
  • Lokale SEO
  • Webdesign
  • WordPress hack oplossen
expertise
Robert-Boersma profiel

Robert Boersma

Wil je jouw online zichtbaarheid vergroten en meer klanten bereiken? Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw doelen te bereiken.
Scroll naar boven