Wij zorgen voor betere posities

4.8
5/5

98 beoordelingen

Jij wilt toch ook hoog in Google staan?

Veel termen worden nogal vaak door elkaar gehaald in de online marketing branche. Google optimalisatie en zoekmachine optimalisatie zijn twee van die termen. De spraakverwarring is voor Nederlanders heel logisch, want feitelijk is bij ons zoekmachine optimalisatie en Google optimalisatie hetzelfde. Google is zo dominant met haar marktaandeel van boven de 95%, dat andere zoekmachines eigenlijk niet relevant zijn.

Wij zorgen dat jouw website op de belangrijkste zoekwoorden hoog in Google komt en je jouw concurrentie achter je laat. Bel of mail ons vandaag nog.

Hoe verbeter ik mijn zoekresultaten?

Natuurlijk is het afhankelijk van degene die kijkt of de zoekresultaten van Google verbeterd moeten worden. Iemand die met zijn website op 1 staat met een belangrijk zoekwoord wil de zoekresultaten van Google niet verbeteren. Iemand die op pagina 2 staat natuurlijk wel.

Daarom is het ook beter om niet te zeggen dat je de zoekresultaten wil verbeteren maar dat je jouw website hoger in Google wil krijgen. Beter is immers relatief.

Google ranking

Veel mensen die een website hebben willen ook dat er bezoekers komen. Waarom zou je anders een website maken? Je wilt immers iets uitdragen, verkopen of delen met een groter publiek. Het krijgen van bezoekers op je website gaat niet automatisch, maar er zijn toch veel websitebeheerders die een hele mooie website maken of hebben laten maken en dan achterover gaan hangen met de gedachte dat er vanzelf bezoekers komen. Doodzonde van alle tijd en energie die er al ingestoken is.

Er zijn verschillende manieren om bezoekers op je website te krijgen, betaald of gratis. En Google is slechts één kanaal waar je de aandacht van internetters kan vangen. Er zijn heel wat advertentieplatformen waar je ook terecht kunt. Toch ligt Google door het grote bereik wel het meest voor de hand om mee te beginnen. 

Black hat SEO

Er zijn zoals gezegd wel trucs en trucjes om hoger in Google te komen. Maar veel van die SEO trucs zijn in strijd met de voorwaarden van Google en werken bovendien maar voor kortere tijd. De kans is groot dat je bestraft wordt door Google en zelfs helemaal uit de zoekresultaten wordt verwijderd. Meer informatie over deze zogenoemde Black Hat SEO vind je via deze pagina's. Wil je toch gebruik maken van deze methodes, doe dat dan niet op belangrijke websites.

Stel je bent meneer Riemstra, een stoffeerder in Amsterdam. Je hebt een mooie website met de URL www.riemstrastofferingen.nl. De website bevat meerdere pagina's met verschillende diensten uitgelicht. Na een uitgebreid keyword onderzoek weet je dat je website de meeste relevante bezoekers trekt als je met de termen "stoffeerder Amsterdam", "meubelstoffeerder Amsterdam" en "trapbekleding Amsterdam" hoog in Google staat.

Helaas weten de andere stoffeerders in Amsterdam dat ook, het gevecht om de topposities kan beginnen. Helaas is er geen magische ranking tool die jouw website op 1 in Google zet. Het enige wat jouw website langdurig in de top van Google kan brengen is met behulp van een online marketing bureau of je eigen bloed, zweet en tranen.

Het is een beetje de heilige graal voor online marketeers: alle Google ranking factoren achterhalen. Helaas weet niemand buiten Google exact wat de ranking factoren zijn en hoe deze zich verhouden tot elkaar. Dat komt omdat Google ze heel goed verborgen houdt. Zo nu en dan lichten ze een tipje van de sluier op, maar dat moet je ook altijd met een korreltje zout nemen. De beste manier om Google ranking factoren te achterhalen is door toonaangevende blogs te lezen en online marketing bureaus te vragen die op basis van onderzoek en ervaring factoren hebben achterhaald.

Er zijn ook een heleboel factoren waarvan aangenomen wordt dat ze goed zijn voor de positie van je website in Google. Daarbij moet je denken aan de volgende Google ranking factoren:

 • een beveiligde website (Https)
 • een snelle laadtijd van je website
 • een mobiel vriendelijke website
 • voldoende content
 • goede content
 • links van betrouwbare websites
 • geoptimaliseerde pagina's
 • de leeftijd van een domein

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Hier zijn we ook goed in...

 • Linkbuilding
 • Copywriting
 • Google Ads
 • Leadgeneratie
 • Lokale SEO
 • Webdesign
 • WordPress hack oplossen
expertise
Robert-Boersma profiel

Robert Boersma

Wil je jouw online zichtbaarheid vergroten en meer klanten bereiken? Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw doelen te bereiken.
Scroll naar boven