Website toevoegen aan Google

Binnen enkele uren in Google

4.8
5/5

98 beoordelingen

Is jouw website al geïndexeerd?

Is het nog nodig om je website toe te voegen aan Google? Deze vraag komt bij ons af en toe voorbij. Het antwoord is, zoals zoveel bij Google, niet te beantwoorden met een "ja" of "nee." Maar het is ook niet heel erg ingewikkeld.

In dit artikel leg ik je uit of het nodig is, wanneer het nodig is en welke methodes er zijn. Als je alles gelezen hebt weet je precies hoe je website binnen enkele uren door Google vermeld kan worden.

De magische tool!

Vul achter de URL: www.jouwwebsite.nl in.
Vul achter Omschrijving: het onderwerp van je website in.

Heb je haast

Als je snel je website/webpagina in de zoekresultaten van Google terug wilt zien is het verstandig om werk te maken van je website indexatie. Niet voor niets heeft Google hiervoor een speciale tool. Maar let op, je website aanmelden bij die tool geeft geen enkele garantie. Wel vergroot je de kans dat je website (snel) in de index van Google komt. Als je website al geïndexeerd is en je hebt net een nieuw blogbericht of een nieuwe pagina geschreven, dan kan het ook handig zijn om de URL er even in te plakken. Wij hebben meegemaakt dat we direct na het invullen van de Google submit tool al in de zoekresultaten stonden. Meestal is het een kwestie van uren.

Geen haast

Als je geen haast hebt om je site aan te melden bij zoekmachine Google, dan kan je de onderstaande alternatieve methodes gebruiken. Eigenlijk kan je het beste alles doen wat op deze pagina staat. Dan weet je zeker dat je website snel geïndexeerd wordt

Of je website al geindexeerd is of niet, je doet er verstandig aan om je website altijd toe te voegen aan:

1. Google Analytics
2. Google Search Console

Door je website aan bovenstaande services van Google te koppelen wordt je website in 99,9999% van de gevallen door Google in de zoekresultaten opgenomen. Maar de tools hebben nog veel meer voordelen voor je website.

Voor het gemak gaan we er vanuit dat je al een Google account hebt. Zo niet, maak er één, het is zo gepiept.

1. Google Analytics koppelen in 3,2,1...

Log in bij Google en surf naar https://analytics.google.com/ en klik je op de ‘Aanmelden’ knop.
Klik vervolgens op "Beheerder" en daarna op "Property maken".
screen-analytics-aanmelden-bij-Google

Als je op de knop "Tracking-ID ophalen" hebt geklikt krijg je een code te zien. Deze tracking code moet je op elke pagina van je website zetten. Afhankelijk van het thema is het eenvoudig of lastig om de code toe te voegen. Gelukkig zijn er veel plugins die je daarbij kunnen helpen. Of een handig neefje, of je belt ons voor hulp.

Nu Google Analytics is geïnstalleerd, is het koppelen van Google Search Console een makkie. Zorg dat je ingelogd bent met je account bij Google en ga naar deze link.

Hier voeg je je site toe door op de rode knop te drukken met de tekst ‘Een property toevoegen’. Hier vul je je volledige domeinnaam in, zoals https://mijnnieuwedomein.nl.

Vervolgens krijg je een trits aan opties om je site aan te melden voor Search Console. Je hebt zojuist Google Analytics geplaatst en daarom is het de snelste route om daarmee ook je site in Search Console te verifiëren. Zo gepiept toch?
search-console-verificatie-aanmelden-bij-Google

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Hier zijn we ook goed in...

  • Linkbuilding
  • Copywriting
  • Google Ads
  • Leadgeneratie
  • Lokale SEO
  • Webdesign
  • WordPress hack oplossen
expertise
Robert-Boersma profiel

Robert Boersma

Wil je jouw online zichtbaarheid vergroten en meer klanten bereiken? Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw doelen te bereiken.
Scroll naar boven